Recenze pomalých hrnců

  • Nejlepší poměr cena/výkon
    94 %

    Bionaire CrockPot SCCPBPP

    • uvaříte v něm až sedm porcí najednou
    • digitální časovač ukazuje zbývající čas na displeji
    • skleněná poklice
    • keramická nádoba nejde použít na klasickém sporáku
    • nelze nastavit odložený start
    2400 Kč Zkontrolovat ceny
  • Dobrá volba za rozumnou cenu
    93 %

    Russell Hobbs MaxiCook

    • digitální displej umožňuje přesně nastavit čas vaření 
    • má 3 teplotní funkce včetně udržování teplého pokrmu
    • hrnec má skleněné víko
    • vyjímatelnou nádobu nemůžete vložit do klasické trouby ani ji umýt v myčce
    1300 Kč Zkontrolovat ceny
  • Nejlepší výbava
    91 %

    Tefal Cook4me+

    • má 6 režimů vaření
    • nabízí možnost odloženého startu
    • snadno se udržuje, protože nádobu i parní hrnec snadno vložíte do myčky
    • má rovnou 150 přednastavených programů
    • vyšší cena
    5700 Kč Zkontrolovat ceny
  • Dobrá volba za rozumnou cenu
    88 %

    Bionaire CrockPot SCCPRC507B

    • keramická nádoba je vhodná i do klasické či mikrovlnné trouby
    • dobu vaření si snadno nastavíte na displeji
    • nádobu i skleněnou poklici lze bez obav umýt v myčce
    • hrnec má menší objem, takže vaření pro větší počet osob může být problém
    1800 Kč Zkontrolovat ceny
  • Dobrá volba za rozumnou cenu
    85 %

    Klarstein Bankett Slow Cooker 6,5 l

    • vnitřní nádoba je použitelná i v klasické troubě
    • teplotu lze nastavit ve třech stupních
    • naprogramovat lze i vlastní časy a to od 30 minut do 12 hodin
    • tento pomalý hrnec není možné umývat v myčce
    • velmi malá držadla
    1250 Kč Zkontrolovat ceny

Nechce se vám stát hodiny u plotny a hlídat pokrm, který připravujete? Chcete vařit zdravěji a efektivněji? Chcete, aby vaše jídlo bylo chutné, a přitom plné vitamínů a živin? Chcete si pochutnávat na šťavnatém a měkoučkém masíčku? Stává se vám, že pokrm připálíte, nebo dokonce převaříte? Pokud jste alespoň jednou odpověděli „ano“, rozhodně si přečtěte naši recenzi pomalých hrnců a vyberte si ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Poradíme vám, jak pomalý hrnec vybrat, na co si dát pozor a jaké požadovat funkce, aby se stal tím nejlepším pomocníkem ve vaší kuchyni. 

Proč si pořídit pomalý hrnec

Máte pocit, že už všichni vaši známí i příbuzní vaří v pomalém hrnci? Přemýšlíte, co na něm vidí a proč si ho nemohou vynachválit? Odpověď je jednoduchá: pomalé vaření za nízkých teplot umožňuje vytvoření pokrmu, který je mnohem chutnější, než kdybyste ho připravili v klasickém hrnci. I když se jídlo vaří pomalu, hrnec šetří váš čas, protože u něj nemusíte stát a hlídat ho. Díky nízké spotřebě šetří i vaši peněženku, a navíc je to ideální pomocník v případě, že chcete vařit a jíst zdravě. 

Nestůjte celý den u plotny

Používání pomalého hrnce je sen všech hospodyněk. Ráno do hrnce vložíte potřebné ingredience, okořeníte, nastavíte teplotu a můžete se věnovat sobě, dětem nebo své práci. Hrnec vše zvládne za vás. Pokud ráno nestíháte, můžete si vše nachystat dokonce už večer a využít funkci odloženého startu. Na displeji většinou vidíte, kolik času zbývá do konce vaření, a tak nemusíte jídlo kontrolovat. Nehrozí, že se pokrm připálí, nebo převaří. Přijdete zkrátka k hotovému a chutnému obědu či večeři.  

Šetřete své peníze

Kromě času umí pomalý hrnec šetřit energii a tím i vaše peníze. Možná si říkáte, že pokud budete vařit jídlo 12 hodin místo obvyklých tří, provaříte výplatu. To je však omyl. Hrnce na pomalé vaření jsou navrženy tak, aby energii šetřily. Jejich spotřeba je často kolem 150 – 250 W, což je mnohonásobně méně, než kolik spotřebují elektrické sporáky a sklokeramické desky. 

Nebojte se obsluhy

Jste zaručeně netechnický typ a vyhýbáte se elektrickým pomocníkům v domácnosti? Nebojte se! Pomalé hrnce jsou na obsluhu velmi jednoduché. Stačí pochopit princip, na jakém fungují. Většinou mají tři stupně teploty – vysokou, nízkou a udržovací. Pokud potřebujete k vaření kratší čas, nastavíte vyšší teplotu, naopak pokud nechvátáte, nastavíte nižší. Čím nižší teplota a delší čas, tím se váš pokrm lépe provaří, propeče a chuť je výraznější. Především omáčky a polévky jsou naprosto luxusní! Pokud potřebujete pokrm udržet teplý, zvolíte teplotu udržovací. Většina pomalých hrnců je uzpůsobena tak, že se po ukončení programu vaření automaticky přepnou do udržování teploty. Vaše jídlo tak bude připravené k servírování, i když dorazíte domů se zpožděním. 

Zdravé vaření a vynikající chuť

Vaření v pomalém hrnci není jen pohodlné, ale také velmi zdravé. Díky tomu, že se pokrm vaří za teplot pod bodem varu, udrží se v surovinách většina živin a vitamínů, které se klasickým vařením ztrácí. Není potřeba přidávat k surovinám tuk, takže jsou pak vhodná i pro dietáře. Můžete používat méně soli i koření a jídlo má mnohem výraznější chuť než z klasického hrnce. A maso? To se většinou připravuje ve vlastní šťávě, takže je mnohem šťavnatější, křehčí a jeho chuť výraznější. 

Neznám žádné recepty na jídla v pomalém hrnci!

Říkáte si, že nebudete vědět, co vařit a jak? Neznáte žádné recepty na jídla v pomalém hrnci? Ani tohoto problému se bát nemusíte. V pomalém hrnci se dají připravovat polévky, vývary, omáčky, ale i mnoho dalších jídel. K některým výrobkům výrobce dodává i praktické kuchařky. A pokud nedostanete tipy na vaření i s hrncem, stačí kouknout na internet, kde je mnoho receptů od profesionálů i běžných uživatelů. Nápady na nové i klasické pokrmy se jen pohrnou. 

Jak vybrat pomalý hrnec

Vybírat pomalý hrnec je úkol velmi důležitý a zodpovědný. I když je nám jasné, že první, na co budete koukat, je cena, nedovolte, aby byla určující. Nejprve se ujistěte, jak velký hrnec potřebujete, respektive pro kolik osob v něm budete chtít vařit. Pak popřemýšlejte nad tím, jaké chcete, aby měl funkce a také, zda jej budete chtít někdy využít do klasické trouby, nebo na sporák. 

Pomalé hrnce – cena

Samozřejmě, že i podle ceny lze pomalý hrnec vybírat. Ideální je, určit si, kolik peněz nejvíc chcete do hrnce na pomalé vaření investovat a pak se zaměřit na jednotlivé funkce. Většinou se ceny pomalých hrnců pohybují od 2000 – 3000 Kč. Obecně přitom platí, že čím více speciálních funkcí hrnec má, tím je jeho cena vyšší.

Pomalé hrnce – Materiál

U materiálu se zaměřte na všechny části pomalého hrnce. Důležité je, z čeho je vyroben obal hrnce – je plastový, kameninový nebo nerezový? Některé materiály mohou špatně izolovat teplotu, a tak mohou hřát do prostoru. Pak je potřeba umisťovat je na speciální místo, aby se o něj nespálily třeba děti, nebo aby hrnec nepoškodil povrch, na němž stojí. 

Stejně důležitý je materiál i u vnitřní mísy či kastrolu. Nejčastěji je vnitřní nádoba vyrobena z keramiky. Předem si zjistěte, zda jej lze použít do mikrovlnky či trouby, zda v ní můžete například restovat maso na sporáku, nebo zda je možné nádobu umývat v myčce. 

Poklice bývá většinou skleněná, tedy průhledná. To je ideální, protože pak ji nemusíte nadzvedávat, když chcete pokrm zkontrolovat. Někdy ale může být poklice i z nerezu nebo jiného materiálu. 

Jaké funkce by měl pomalý hrnec mít?

Poslední, na co je vhodné se při výběru pomalého hrnce zaměřit, jsou jeho funkce. 

Displej

Předem si zjistěte, zda má výrobek LCD displej, nebo se vše nastavuje jen pomocí tlačítek či otočného kolečka. LCD displej usnadňuje časování a zpravidla je na něm možno sledovat, jaká doba zbývá do dokončení pokrmu. 

Časovač

Časovač je důležitý k nastavení doby vaření. Zvolíte na něm, jak dlouho budete chtít jídlo vařit, nebo kdy potřebujete, aby bylo hotové. 

Odložený start

Ideální je, když má pomalý hrnec i funkci odloženého startu. Pokud potřebujete mít jídlo uvařené za delší dobu, než je doba vaření, snadno si nastavíte, aby se vařit začalo až později. Ideální pro maminky, které si večer do hrnce připraví suroviny, nastaví odložený start a pak se od rána až do oběda mohou věnovat dětem. K plotně se nemusí ani přiblížit, ale oběd mají vařený. 

Nastavení výkonu – výška teploty

Většina pomalých hrnců má možnost nastavit teplotu vyšší nebo nízkou, podle toho, jak dlouho chcete, aby se jídlo vařilo. Třetí možností je pak udržovací teplota, která pomáhá udržet vaše jídlo teplé i po dobu několika hodin po dovaření. Ideální je, když se hrnec po dokončení programu vaření automaticky přepne do udržování teploty. 

Varné funkce

Tyto funkce nemá každý pomalý hrnec. Zpravidla jimi disponují hrnce speciální, tzv. multifunkční, které jsou schopny nahradit hned několik přístrojů najednou (vedle pomalého hrnce i parní nebo tlakový hrnec). V našem výběru takový výrobek představuje pomalý hrnec Tefal Cook4me+. 

Už víte, co by měl váš pomalý hrnec umět, jak by měl být velký a z jakého by měl být materiálu? Pojďte se podrobněji podívat na nejlepší a nejlépe hodnocené hrnce na pomalé vaření, které jsou na trhu. 

Nejlepší pomalé hrnce

Pomalý hrnecBionaire CrockPot SCCPBPPRussell Hobbs MaxiCookTefal Cook4me+Bionaire CrockPot SCCPRC507BKlarstein Bankett Slow Cooker 6,5 l
VýrobceBionaire Russell Hobbs Tefal BionareKlarstein 
Hmotnost6,1 kg3,66 Kg5,2 kg-
Objem 5,7 l6 l6 l4,7 l6,5 l
Příkon250 W200 W1600 W220 W320 W
DispejAnoAnoAnoAnoAno
Počet programů336-3
Použití v trouběAno----
Mytí v myčceAno-AnoAno-
Použití na sporákNeAno---
Cena2594 - 2699 Kč1163 - 1999 Kč6899 - 7999 Kč1810 - 2799 Kč1199 - 1359 Kč

Bionaire CrockPot SCCPBPP  

Bionaire CrockPot je jednoznačně nejprodávanější pomalý hrnec na trhu. Současně se pyšní nejvyšším počtem recenzí, s veskrze kladným hodnocením. Tento pomalý hrnec Bionaire je elegantní v nerezovo-černém provedení, obsahuje téměř multifunkční keramickou nádobu, kterou můžete v případě potřeby vložit do lednice, umýt v myčce, nebo jej použít do mikrovlnné či klasické trouby. 

Bionaire CrockPot SCCPBPP

94 %
  • uvaříte v něm až sedm porcí najednou
  • digitální časovač ukazuje zbývající čas na displeji
  • skleněná poklice
  • keramická nádoba nejde použít na klasickém sporáku
  • nelze nastavit odložený start

Russell Hobbs MaxiCook  

Pomalý hrnec Russell Hobbs Maxicook je chytré řešení, pokud chcete v hrnci nejen vařit, ale také restovat. Nahradí vám v podstatě grill nebo pánvičku a maso z hrnce nemusíte nikam přendávat. Díky tomu uvařené jídlo neztratí na své chuti, kterou ještě podtrhne pomalý způsob vaření. 

Russell Hobbs MaxiCook

93 %
  • digitální displej umožňuje přesně nastavit čas vaření 
  • má 3 teplotní funkce včetně udržování teplého pokrmu
  • hrnec má skleněné víko
  • vyjímatelnou nádobu nemůžete vložit do klasické trouby ani ji umýt v myčce

Tefal Cook4me+  

Pomalý hrnec Tefal Cook4me+ představuje mercedes mezi těmito hrnci. Zaujme už na první pohled, protože jeho vzhled je odlišný od ostatních pomalých hrnců. Jedná se o multifunkční hrnec, ve kterém uvaříte až 120 receptů pod 15 minut a svými funkcemi dokáže nahradit pomalý hrnec, parní hrnec i rýžovar. Ultrarychlé vaření pak probíhá v režimu, kdy funguje v podstatě jako tlakový hrnec. 

Tefal Cook4me+

91 %
  • má 6 režimů vaření
  • nabízí možnost odloženého startu
  • snadno se udržuje, protože nádobu i parní hrnec snadno vložíte do myčky
  • má rovnou 150 přednastavených programů
  • vyšší cena

Bionaire CrockPot SCCPRC507B  

Pokud chcete pomalý hrnec v elegantním provedení, který se bude hodit i do tzv. selských kuchyní, jistě vás zaujme pomalý hrnec Bionaire CrockPot s objemem 4,7 l. Jedná se o hrnec menších rozměrů, ve kterém uvaříte pohodlně pro čtyřčlennou rodinu. Uživatelé si jeho vyžití chválí jak doma, tak i na chatách či chalupách. 

Bionaire CrockPot SCCPRC507B

88 %
  • keramická nádoba je vhodná i do klasické či mikrovlnné trouby
  • dobu vaření si snadno nastavíte na displeji
  • nádobu i skleněnou poklici lze bez obav umýt v myčce
  • hrnec má menší objem, takže vaření pro větší počet osob může být problém

Klarstein Bankett Slow Cooker 6,5 l  

Také pomalý hrnec Klarstein Bankett se svým designem hodí do stylových historizujících kuchyní, ale i na chaty nebo chalupy. Pokrmy v něm jsou výrazně chutné, maso šťavnaté a veškeré potraviny si v něm díky pomalému způsobu vaření zachovávají potřebné vitamíny. Keramický hrnec se rovnoměrně ohřívá a tím teplo správně rozloží kolem vložených potravin. 

Klarstein Bankett Slow Cooker 6,5 l

85 %
  • vnitřní nádoba je použitelná i v klasické troubě
  • teplotu lze nastavit ve třech stupních
  • naprogramovat lze i vlastní časy a to od 30 minut do 12 hodin
  • tento pomalý hrnec není možné umývat v myčce
  • velmi malá držadla

K čemu jsou pomalé hrnce dobré?

Pomalé hrnce jsou ideální pro dlouhou přípravu jídel, kdy nemusíte u vaření být neustále přítomní. Jídlo by také mělo být zdravější a s více vitamíny a živinami.

Kolik stojí pomalý hrnec?

Pomalý hrnec si lze zakoupit za cenu od jednotek tisíc korun až po vyšší tisíce korun, závisí na funkcích.

#Novinky

Recenze Revolut, zkušenosti a tipy

Srovnání gramofonů

Recenze herních konzolí